Arkivfoto: Pixabay

Festival sætter fokus på bæredygtig mad og lokale fødevarer

Aalborg Bæredygtighedsfestival byder på lokalt, økologisk og vegansk mad.

Fra lørdag den 9. september og en uge frem løber Aalborg Bæredygtighedsfestival af stablen. Og det handler ikke kun om genbrug, elbiler eller økologisk børnetøj; det handler også om mad.

På selve åbningsdagen 9. september afholdes der torvedag på Gammeltorv med fokus på bæredygtig mad og lokale fødevarer, hvor en lang række foreninger præsenterer nyt fra økologiens verden og serverer smagsprøver med vegansk mad og lokale fødevarer. Og der er garanti for lækre smagsprøver, lover arrangørerne.

Smag insekter, bæredygtige pølser og vegansk mad

Til torvedagen kan du blandt andet smage på fremtidens mad i form af insekter. Måden vi producerer fødevarer på har stor betydning for klima og miljø, og fødevarer baseret på insekter er langt mere bæredygtig end produktion af kød fra husdyr. Til torvedagen vil Danmarks Naturfredningsforening servere flere forskellige retter, hvor insekter indgår.

Men er du til mere nutidig mad, så er også rig lejlighed til at smage forskellige nutidige, men stadig bæredygtige retter.

Pølsevognen fra PMU byder for eksempel på hjemmelavede og bæredygtige pølser af grise fra frilandslandbruget Lyngsågård, hvortil der naturligvis serveres hjemmelavet, økologisk brød og tilbehør.

The Vegan City har vegansk mad med og fortæller om mad uden kød og giver inspiration til et sundt og plantebaseret køkken. Aalborg Fjordhaver viser, hvordan du kan dyrke muslinger i strømper, mens de fortæller om, hvordan du kan lave god, bæredygtig mad med muslinger. Og er du til street food, sælger Cheer Up Food Truck sunde retter med fokus på bæredygtigt indhold og forbrug.

Se det fulde program for Bæredygtig mad på Gammeltorv her.

Klimavenlig mad under hele festivalen

Det er ikke kun til torvedagen den 9. september, at bæredygtig mad er i fokus. Under hele Aalborg Bæredygtighedsfestival 2017 har du mulighed for at sætte tænderne i klimavenlige retter, når en lang række caféer og restauranter i Aalborg tilbyder en specielt sammensat ret, som forsøger at tilgodese klimaet.

Spisestederne tilbyder enten en let klimaret til 100 kr. samt et gourmetret til 175 kr.

Blandt dem, der tilbyder en klimavenlig ret under festivalen, er Wildebeest Gastropub på Østerbro. Retten hedder “Rub og stub”, og den er lavet af bæredygtigt lam med økologiske grøntsager og urter – alt sammen fra Egholm Folkefarm.

Se hvilke andre caféer og restauranter der er med, og læs mere om festivalen på Aalborg Bæredygtighedsfestivals facebookside.