Foto: Pixabay.

4 klassikere til aftensmad for hele familien

Denne artikel er skrevet i samarbejde med retnemt.dk. Der vil forekomme sponsoreret indhold. 

Annonce: Står du for dagens aftensmad, så har vi nogle klassiske opskrifter til dig, så du ikke behøver bruge hele dagen på at bestemme dig. Her får du nemlig fire klassikere, som du nemt og hurtigt kan lave til hele familien. Vi garanterer dig, at alle bliver vilde med retterne, og så kan du nemt finde nogle gode opskrifter, som du kan følge. 

Den gode burger

Vi kommer ikke udenom en af storfavoritterne hos børnene, når vi taler om de klassiske middagsretter. Burgeren har i mange år været en fredagstradition hos mange danskere, men faktisk kan du nemt lave denne ret på en hvilken som helst ugedag. Lav hjemmelavede burgere spækket med grøntsager og en mager bøf. Du kan med fordel udskifte de hvide burgerboller med hjemmebagte boller eller grovboller fra supermarkedet. På den måde får du gjort den ellers usunde ret til et sundt og godt måltid. 

Du bør også vælge de færdiglavede pomfritter fra, hvis det plejer at være en del af menuen. Skær i stedet for kartoflerne ud i stave, og bag dem ved høj varme. 

Mormor-mad

En anden klassiker, som du altid kan servere, er selvfølgelig frikadellerne. Denne ret er traditionel for danskerne, og her får du en opskrift på de bedste frikadeller. Du kan servere dine frikadeller på et væld af forskellige måder, og det er helt op til dig, hvad du foretrækker. Den helt klassiske er med kold kartoffelsalat, men du kan nemt servere den med ovnbagte kartofler og en frisk salat. Så er der noget for alle ved bordet, og frikadellerne slår aldrig fejl. 

Pizza

Vi vender lidt tilbage til børnenes favoritter, der ofte forbindes med fastfood. Pizzaen er også en ret, som du nemt og relativt hurtigt kan lave til aftensmad. Selvom denne ret også anses værende en usund af slagsen, så handler det igen om, at du selv står for at lave det hele. Lav en dej med groft mel, og sørg for at undgå for meget fedtstof. Samtidig kan du anvende mange forskellige grøntsager på toppen og på den måde lave en sund pizza, som alle kan lide. 

Spaghetti med kødsovs

Sidst har vi en ret, der er særdeles god for dig, der gerne vil have brugt alle dine rester i køleskabet. For med en omgang spaghetti og kødsovs kan du nemt få brugt de sidste grøntsager. På den måde får du en masse grøntsager tilføjet til retten, og så får du samtidig brugt alt det, du havde tilbage i køleskabet.