For mange lyder drømmen, at åbne deres eget sted. Man får frihed til at designe lokalet som man har lyst, og man er sin egen chef. At bygge noget op og se det blomstre og vokse, kan for mange være en kæmpe motivationsfaktor. Det er desværre sådan, at restaurationsbranchen er under hårdt pres. I år 2018 var der hele 501 restauranter over Danmark, som var nødt til at erklære sig konkurs. Vi guider til at starte din egen restaurant.

Finansiering

Hvis du går og drømmer om at åbne din egen café eller restaurant, er det vigtigt at du har finanserne i orden. At åbne en restaurant er for det første, risikabelt og kan gå hen og blive meget dyrt. Mange vil nok argumentere med, at det er en investering, men i værste fald kan det hurtigt gå hen og blive et konkursnederlag for dig, hvis ikke du har pengene i orden.

Nu skal du finde ud af om du har penge nok, eller om du har brug for at tage et lån. De fleste har brug for et lån, da en restaurant eller café som reelt kommer til at koste 500.000 og op efter. Det kan også være smart, hvis du får investorer indover eller medejere. På den måde, står du mere stabilt, da du ikke er nødsaget til at stå alene, hvis I er på randen til konkurs. Hos ikanobank.dk kan du nemt og hurtigt optage et fornuftigt lån.

Et koncept

Det er vigtigt at du finder det helt rigtige koncept til din nye restaurant. Folk bryder sig som reelt ikke om, en ufuldendt restaurant, med blandede retter og et utydeligt udtryk i indretningen. Det er vigtigt du finder ud af, hvilken stemning du ønsker, og hvad for noget mad der skal serveres. Skal det være muligt at bestille alkohol? Skal det være et frokoststed eller et middagssted eller begge? Skal det være familieegnet eller mere i retningen af ”adults only”. Der er mange beslutninger der skal træffes, og her er kunne det også være en god idé at inddrage flere, hvorpå I kan inspirere hinanden og få nogle gode idéer sammen.

Et overskueligt menukort er en god start. Lav hellere lidt men gode retter, end mange og middelmådige. Det nytter ikke noget, at prøve at lave noget, som er for alle. Det er derfor vigtigt at du kan finde ud af at afgrænse dig, når det kommer til menukortet. Det samme gælder drinks/kaffekortet. Det går ikke, at det bliver for bredt, ellers kan du godt regne med at det der kommer ud, bliver middelmådigt og halvdårligt.  

Alt det juridiske

Når du står og skal til at åbne din restaurant, er det en god idé at have styr på alt det juridiske. Det kan være alt fra medarbejderforhold, til indretning. Når det kommer til medarbejderforhold, er det vigtigt at du er skarp på hvordan du behandler dine medarbejdere, i forhold til lovgivningen. Vær også opmærksom på, at hvis du sælger alkohol i restauranten, må ungarbejdere under 18 år ikke skænke eller servicere dine gæster med alkohol.

Det er klogt at anskaffe sig en advokat til opstartsfasen, da det nemt kan gå hen og blive dyrt, hvis du kommer til at overtræde de forskellige love. På advokathusetbredgade.dk kan du få kompetent vejledning af gode advokater.  

Hvis du foretrækker at læse om det juridiske selv, kan du købe dig adgang på Karnov og få opdateret og komplet information om dansk lovgivning.

Kunderne er dit levebrød

Husk at tilbagevendende og tilfredse gæster, er essentielt når man åbner en restaurant eller café. Det er dem som betaler din og dine medarbejders løn. Vær derfor god til at oplære dine medarbejder, hvordan de skal behandle jeres gæster og tackle forskellige situationer.

Vær opmærksom på stamgæster, og lær dem at kende. Når man får stamgæster, er det det ultimative stempel, om hvorvidt din restaurant eller café er en succes. Det betyder jo at nogen gæster, så godt kan lide maden, stemningen, betjeningen etc. At de er villige til at komme tilbage til din restaurant og bruge penge her.

DEL
ANNONCØRINDHOLD Denne artikel er skrevet og indrykket af en Smag Aalborg Brand Partner og kan indeholde affiliate links. Smag Aalborg har intet med produktionen af artiklen at gøre.