Behag Din Smag

6 steder med himmelske hindbærsnitter

Foråret banker på døren, og det skiftende vejr betyder hygge både inde og ude med kaffe og kage. Vi giver dig seks bud på lækre hindbærsnitter i Aalborg.

En smuk hindbærsnitte, tak

Penny Lane Café, Boulevarden 1A, 9000 Aalborg C

Hindbærsnitte i Aalborg
Foto: Penny Lane

Penny Lane er jo efterhånden en gammel kending, når det handler om gode kager i centrum af Aalborg, men caféen har virkelig et godt udvalg – og så har stedet også et ganske glimrende bud på en habil hindbærsnitte!

Hos Penny Lane koster en lækker, kvadratisk hindbærsnitte 30 kroner, og hvis du vælger at blive siddende i den skønne café, får du garanteret også serveret den på det fineste service, som måske endda matcher din hindbærsnitte i farverne!

Derudover er hindbærsnitten ikke drysset med det helt klassiske, farvestrålende krymmel, men derimod med smukke frysetørrede hindbær, som giver en dejlig frisk smag til den ellers søde kage.

Der er nemlig ikke sparet på noget som helst hos Penny Lane – hverken på størrelse, glasur, mørdej eller det karakteristiske hindbærsyltetøj! Det er faktisk nærmest et helt måltid i sig selv, hvis du giver dig i kast med en hindbærsnitte fra den hyggelige café.

 

En nyhed på en velkendt kaffebar

Behag Din Smag, Gabels Torv, Slotsgade 16a, 9000 Aalborg C

Hindbærsnitte i Aalborg
Foto: Behag din smag

Som noget relativt nyt er kaffebaren og konditoriet Behag Din Smag i hjertet af Aalborg begyndt at sælge de lækreste, økologiske hindbærsnitter – og som sædvanligt er økologi og god kvalitet i højsædet hos Behag Din Smag.

Hindbærsnitterne er lavet på grofthakket mandelmel og en hjemmelavet hindbærmarmelade, som selvfølgelig også er økologisk – og der er bestemt ikke sparet på den gode hindbærmarmelade i hindbærsnitten fra den populære kaffebar.

Desuden er æstetikken også i højsædet her, og hindbærsnitterne er pyntet sirligt med de fineste frysetørrede hindbær, som lige giver lidt ekstra til smagsoplevelsen.

Du kan selv prøvesmage de fine hindbærsnitter fra Behag Din Smag til 32 kroner – og så kan du jo passende supplere op med en varm kop kaffe eller te, som må siges at være en af kaffebarens spidskompetencer. Så kan efteråret og vinteren bare komme an med kolde og mørke regnvejrsdage!

 

Med udsigt til gågaden

Salling bageri og café, Nytorv 8, 9000 Aalborg C

Hos Salling bageri og café kan du sidde indenfor og nyde din hindbærsnitte med udsigt ud til Nytorv og det pulserende byliv i gågaden – alternativt kan du også spise kagen udenfor.

Du kan selvfølgelig også vælge at købe den direkte fra Salling Bageren ved Nytorv og tage din hindbærsnitte med hjem. Uanset hvad du vælger, så får du her en dejlig, frisk hindbærsnitte, som har en helt tilpas sødme. Du kan selv smage hindbærsnitten fra Cafén er til 19 kroner – hvis du da kan nøjes med én af slagsen, da de er stærkt vanedannende, men heldigvis er kagerne med jævne mellemrum på tilbud, hvis du skal have flere med hjem til kaffen.

Dog har hindbærsnitterne en habil størrelse – og så skal du også være hurtig, da hindbærsnitterne har det med at forsvinde som dug fra solen i løbet af dagen. De friskbagte hindbærsnitter er himmelske – uanset om du indtager den i caféen eller derhjemme.

 

Den med et ekstra lag

Lagkagehuset, Nørregade 11, 9000 Aalborg C

Hindbærsnitte fra Lagkagehuset
Foto: Lagkagehuset

Lagkagehuset er virkelig et besøg værd, hvis du vil have fingrene i en skøn hindbærsnitte til den nette sum af 25 kroner. Her får du en hindbærsnitte, som skiller sig lidt ud fra mængden.

En hindbærsnitte består normalvis af to lag. Hos Lagkagehuset får du en hindbærsnitte, som består af hele tre, sprøde lag med en fin afbagning. Det afspejler sig også helt sikkert i smagen, da der er skruet op for mængden af både syltetøj, dej og glasur med citron hos Lagkagehuset.

Her får du altså en bastant kage, men alligevel er der en fin balance imellem de forskellige komponenter. Generelt er der ikke sparet på noget hos Lagkagehuset, hvor der også er drysset med habile mængder af frysetørrede hindbær.

 

Den traditionelle

Kochs Kaffebar, Algade 23, 9000 Aalborg og Shoppen, Vandmanden 5, 9200 Aalborg SV.

Lige på hjørnet af Algade og Rolgade ligger den hyggelige kaffebar Kochs Kaffebar. Stedet har netop udvidet. Så kaffebaren har mulighed for at byde endnu flere kaffe- og kageglade gæster indenfor!

Hvis du begiver dig forbi caféen, så skal du helt sikkert smage hindbærsnitterne, som er en klassisk af slagsen til 30 kroner, men klassisk på den gode måde! Her er der nemlig styr på bagværket ned til mindste detalje, og der er ikke tilføjet noget ekstra eller nyt.

Vi har blot at gøre med en traditionel, god og velbagt hindbærsnitte. Det er efterhånden helt uvant at se en hindbærsnitte, hvor der stadigvæk er tivolikrymmel på toppen, men det giver et autentisk udseende, som får tænderne til at løbe i vand. Du kan passende indtage din hindbærsnitte med en god kop kaffe og ikke mindst med udsigt ud over Algade.

Læs også: 5 steder med budgetvenlig brunch i Aalborg

En jordbær-hindbær drøm

Slotsbageren, Boulevarden 5, 9000 Aalborg C

Slotsbageren
Foto: Slotsbageren

Hos Slotsgaderen får du en masse snitter at vælge i mellem. I denne omgang skriver vi om de to hindbær relatere snitter.

Du kan nemlig for en helt klassisk lækker hindbærsnitte eller en med både hindbær og jordbær. I begge to får du sprød mørdej for alle pengene og en rundhåndet omgang marmelade. Her får du meget for pengene hvis du er til marmelade, den koster kun 15 kr. Velbekomme!