En midtvejskrise, en livskrise og overgangsalderen. Kært barn har mange navne. Desværre er det sådan at stort set alle mennesker oplever en krise, når de rammer omkring midten af livet. Forskningen viser, at livet er formet som et U, når det kommer til lykke og tilfredshed. Det vil sige, at du er gladest når du er ung og gammel, og rammer dit mest ulykkelige punkt, i midten. Forskningen viser også, at gennemsnitsalderen er 44 år, når krisen rammer. Vi guider dig til tips og tricks til at komme igennem midtvejskrisen.

Accepter din alder

For mange, betyder midtvejskrisen, følelsen af at blive gammel. Når de fleste snakker om midtvejskrise, handler det oftest om mænd, og køb af enten en motorcykel eller sportsvogn. Der er dog mange andre udfald af en midtvejskrise. Det kan være alt fra skilsmisse til at sige sit job op. Krisen bunder dog oftest i følelsen af at blive gammel, eller følelsen af, at ens liv er gået i stå. Her er det vigtigt at man formår at se livet, mere objektivt. Hvad er du taknemmelig for, og hvad er okay at drømme om, men ikke okay at føre ud i livet.

Accepter din alder og det udseende der følger med. Hvis det er dit udseende, som reelt tynger dig, er det vigtigt at du får gjort noget ved det. Hyr en personlig træner, få en ny tøjstil. Bare gør noget andet, i stedet for at se passivt til, mens de liv passer videre.

Mange kvinder oplever depression og andre psykisk tyngende vanskeligheder, efter de har fået børn og når de, når op i alderen. Dette kan blandt andet skyldes, overgangsalderen, som er sidste skridt i ikke at være fødedygtig længere. Som kvinde, kan det også være svært at affinde sig med at kroppen bliver mere slap, inklusive bryster og bagdel. På Roskilde Privathospital kan man få professionelle kirurgiske skønhedsbehandlinger, lige fra brystforstørrelse til en ansigtsløft.

Nyd din alder

Der er rigtig mange fordele ved at blive ældre, som man nemt glemmer, at sætte pris på. Din økonomi er med al sandsynlighed, bedre, end da du befandt dig i dine 20’ere. Det betyder også at du har mere økonomisk frihed, til at foretage dig, det du nu går og drømmer om.

En klassiker og en kliché, er ønsket om at anskaffe sig en sportsvogn. Et køb af en sportsvogn, mens man følelsesmæssigt befinder sig i en midtvejskrise, er måske ikke den bedste idé. Det betyder dog ikke at det skal stoppe dig. Hos Nellemannleasing.dk kan du nemt og hurtigt lease flotte sportsvogne, til en fornuftig pris. Derved kan du have din drømmebil for en stund, og når det ikke længere interessere dig, kan du nemt opsige din lease på bilen.

At snakke med en professionel

En midtvejskrise kan nemt få en til at føle sig, som et halvt menneske. Man føler sig måske mindre maskulin eller mindre kvindelig, som om der mangler noget af en selv. Det kan være svært at acceptere sig selv som, den man nu er blevet, halvvejs i livet. Nogen vil såmænd gå hen, og sammenligne følelsen med at være handicappet. Et godt råd er at snakke med andre, som gennemgår det samme. Hvis det er for svært, kan en coach, psykoterapeut eller psykolog også være behjælpelig. Jo hurtigere du får gennemarbejdet, de følelser og tanker der går igennem dig, jo hurtigere kan du komme videre fra krisen.

En ny kærlighed

En midtvejskrise kan betyde rigtig mange ting. Hvis du går og savner spænding i livet, er det måske på tide at begynde at lede efter en kæreste. Men hvor er det nu man finder en kæreste i en alder af 40 plus? Mange singler benytter forskellige datingsider. De unge bruger mediet Tinder, hvor man ”swiper” ja eller nej, til potentielle partnere. Mens det ældre segment, bruger dating hjemmesider, som for eksempel, Single.dk. Her kan man chatte, med potentielle singler, og lære dem at kende, inden man mødes.

En ny kærlighed, kan få dig til at føle dig i live igen. Følelsen af at være forelsket og hele begyndelsen på et nyt forhold, kan med stor sandsynlighed få dig til at føle dig ung igen.     

DEL
Avatar
ANNONCØRINDHOLD Denne artikel er skrevet og indrykket af en Smag Aalborg Brand Partner og kan indeholde affiliate links. Smag Aalborg har intet med produktionen af artiklen at gøre.