Foto: Penny Lane.

5 fantastiske caféer i Aalborg

GUIDE: Er du til brunchhygge, store burgere eller caffe latte? En café kan klare det hele! Vi giver dig her vores bud på fem fantastiske caféer i Aalborg.

Funky fornemmelser på Kastetvej
Café Ulla Terkelsen London, Kastetvej 36, 9000 Aalborg

Som navnet så småt antyder, er Café Ulla Terkelsen London ikke som alle andre caféer i Aalborg. Når du træder indenfor, bliver du mødt af et brag af en farveeksplosion, og du kan sætte dig til rette i en café, der er indrettet med funky kunst og skæve detaljer. Menukortet – eller “Det Hellige Ædevangelie”, som caféen selv kalder det – lægger eksempelvis ud med “Ullas 10 gæstebud,” der angiver stedets takt og tone. Her bliver det blandt andet påbudt, at du udover at spise og være glad også må smække benene op, smide hæmningerne ud og grine højt og længe. Så er stemningen ligesom sat! Af spiselige sager byder Det Hellige Ædevangelie på både morgenmad, en brunchbuffet i weekenden, sandwich, salater, varme retter, burgere. Faktisk alt, hvad et caféhjerte kan håbe på. Der er naturligvis også masser af kage på menuen, hvis din kaffe mangler en sød følgesvend. Og hvornår gør den ikke det?

Kagemekka på Boulevarden
Penny Lane, Boulevarden 1A, 9000 Aalborg

Det er svært at putte Penny Lane i en boks, for stedet fungerer både som et bageri og konditori, en delikatesseforretning med egne specialitetter og en café. Alligevel er en café-guide uden Penny Lane ikke fuldendt. For hos Penny Lane hersker en superhyggelig stemning med glade farver og en unik indretning. Maden er klassisk cafémad med et grønt touch, så du forlader ikke caféen efter en frokost uden at have fået dagens vitamintilskud. Bestil et glas hjemmelavet juice til din mad, eksempelvis med æble, rødbeder, ingefær og citron til 55 kroner. Så er du boostet med energi til resten af dagen! Du kan naturligvis også gå i den helt anden grøft og mæske dig i stedets overdådige kageudvalg, som blandt andet byder på klassikere som hindbærsnitter, høje kanelsnegle, træstammer og cupcakes. Vi anbefaler dog også en omgang af caféens smørrebrød eller måske en brunch. Skal maden skylles ned med en kop kaffe, kan du naturligvis også få det. Velbekomme!

Vikingeføde i Nørresundby
Café Lindholm, Vendilavej 11, 9400 Nørresundby

I vikingemuseet Lindholm Høje i Nørresundby finder du ikke bare vikingeudstillinger. Du finder også Café Lindholm, der bestemt er et besøg værd. I køkkenet står blandt andet “Madfar,” som du måske kender fra madbloggen under samme navn, samt René Mawxell, der før drev Caféministeriet. Sammen overtog de Café Lindholm i februar 2017, og siden da har du kunnet få rustik og smagfuld mad lavet fra bunden. Du kan blandt andet sætte tænderne i smørrebrød, der serveres på hjemmebagt rugbrød lavet på øl og urter. Et stykke koster kun 65 kr. Derudover kan du eksempelvis få et “Lindholmbræt” for to personer til 249 kroner. Det er tapasanretninger, som består af blandt andet hønsesalat, røget fisk efter sæsonen, kartoffelkompot, tærte, ost og alverdens lækkert brød. Ja tak, det kan man ikke sige nej til!

Klassikere i Møllegade
Caféministeriet, Møllegade 19, 9000 Aalborg

Caféministeriet ligger på en central plads i Aalborg med skønne omgivelser, der inviterer til at sidde i udendørsområdet, når vejret vil det. Caféministeriet tilbyder klassisk cafémad som for eksempel en frokostbøf med håndskårne fritter og hjemmerørt estragonmayonnaise til 149 kroner, en klassisk cæsarsalat med koldhævet, økologisk surdejsbrød til 129 kroner eller ministerens burger med grillet hakkebøf, hjemmelavet tomatchutney, rødløg, sprøde onion rings, irsk cheddarost, syltede agurker, Ravigotte Sauce, crispy bacon og blandet salat. Selvfølgelig med grove fritter og urtemayo til 165 kroner. Du finder dog også anderledes retter på menukortet: Prøv eksempelvis en kyllingesandwich i det indiske naanbrød med hummus, raita med agurk og mynte, syltede rødløg og salat til 125 kroner. Spændende!

Fredelig caféhygge i Aalborg
Café Peace, Boulevarden 4, 9000 Aalborg

Hos Café Peace lyder mottoet, at små detaljer har stor betydning, og det kan kan helt sikkert mærkes, når du besøger caféen. I hverdagen åbner stedet allerede klokken 8, så du har mulighed for at få den helt rigtige start på dagen med en omgang morgenmad, der blandt andet kan bestå af en “Peace Cruque Madame” til 85 kroner eller en portion amerikanske pandekager med chokoladesovs, vaniljeis og friske bær til 79 kroner. Så kan det kun blive en god dag! Er det en frokost, du søger, er udvalget af caféretter hos Café Peace stort. Snup for eksempel en klassiker i form af et stjerneskud til 175 kroner. Det bliver vi i hvert fald aldrig trætte af! Af drikkevarer kan du vælge mellem alt fra sort kaffe til saftige cocktails, så du kan være sikker på at finde den helt rigtige drik til anledningen, hvad enten du har planlagt en kaffedate eller en våd aften med vennerne.