Foto: Pixabay.

GUIDE: Sund mad behøver ikke at være kedeligt – tværtimod! Vi guider dig gennem 6 lækre spisesteder med grønt på menuen.

Økounivers med sans for æstetik
We Feat, Boulevarden 12, 9000 Aalborg

We Feat, som er beliggende i hjertet af Aalborg, tager dig med ind i et madunivers med glade og energiske medarbejdere, hyggelige omgivelser og ikke mindst kaffe på kanden. We Feat har fokus på velsmag, men også på nærende og sund mad. Netop derfor har We Feat sammensat deres menukort i samarbejde med en ernæringsekspert. “Morgenstund har guld i mund”, og det efterlever de med hjertevarme hos det populære madsted. Prøv bare deres næringsrige og ikke mindst sunde speltgrød eller bowls, som blandt andet består af frisk frugt, mandelmælk, avocado og kokosflager. Alt hos We Feat er 100 procent økologisk lige fra deres kokosjuice til håndsæben ude på toilettet! Du kan også sætte tænderne i frokost og aftenmåltider, som byder på pulled beef, falafler, blandet kål, kylling og meget mere. Madmulighederne er mange og velkomsten er stor. We Feat sætter en dyd i højt humør og den gode madoplevelse.

Næstekærlighed og lækker mad
Den Grønne Café, Teglgårds Plads 1, Niveau 4, 9000 Aalborg

I Aalborg’s kulturperle Nordkraft ligger Den Grønne Café. Caféen er omringet af en dejlig atmosfære fyldt med aktivitet og liv. Børn der boltrer sig i farvede skummadrasser og høj puls i træningscenteret. Det grønne spisested byder på grillede sandwiches. Tag en bid af ”den italienske” sandwich, spækket med serranoskinke, mozzarella, bagte tomater og basilikumspesto eller spring ud i marineret tun eller tyndskåret krondyrkølle. Er du mere til salater, så tøv ikke. Den Grønne Café har også en salatbar med mæthedsgaranti og delikate valgmuligheder. Salatbaren koster blot 49 kroner. og til bonusinfo, så må du spise alt, som du lyster på to timer – lige noget for en nordjyde! Den Grønne Café arbejder hårdt i kampen mod madspild, og stedet tager et socialt ansvar. Den mad som caféen ikke kan bruge leveres til Café Hjerterum, som er et værested for hjemløse. Den Grønne Café får et kæmpe LIKE for deres omtanke og lækker mad.

Det lille madsted med mange muligheder
Din Vitamin Bar, Kastetvej 41, 9000 Aalborg

Er du træt af kedelige leverpostejsmadder? Din Vitamin Bar vil gerne smøre din madpakke med sunde og proteinfyldte råvarer. Du kan selv sammensætte dine yndlingsmåltider, eller du kan lade dig inspirere af kokkens fortrukne favoritter. I en travl hverdag er madpakkekonceptet simpelt og bedst af alt, slipper du for opvasken. Ydermere laver Din Vitamin Bar friske, farverige og velsmagende shakes og smoothies, som er nemme at have med på farten. Vi er vilde med ”den modige” som består af kiwi, passionsfrugt, banan og ananasjuice. Har du mod på at kaste dig ud i en juicekur, som hjælper dig til øget energi og vægttab? Din Vitamin Bar hjælper dig med at skræddersy den juicekur, som passer til dine behov og ønsker. Er du hundesulten? Vælg mellem lækre sandwiches, burgere, øko- æggebowls og varme retter. Når lækkersulten melder sig, så byder det lille madsted også på pandekager med økologi og protein i højsædet.

Fra stenalderkost til burger med bacon
Eatlow, Reberbansgade 20, 9000 Aalborg

I Aalborgs madmekka Reberbansgade ligger Eatlow, som hjælper dig med det sunde valg af takeaway. Det første, der møder dit blik, når du træder ind hos Eatlow, er en glasrude, som flot præsenterer de delikate og farverige råvarer – og den gode duft af lækker mad! Det lille madparadis går ikke ned på æstetikken og skaber på samme tid et godt overblik over de hjemmelavede madmuligheder. Eatlow sætter en ære i at lave god mad med en velovervejret kombination af den rette mængde næringsværdier. Det appetitlige takeaway- sted er til vegetaren, paleo- elskeren og til dig, som værdsætter det bæredygtige valg af råvarer. Hos Eatlow kan du sætte tænderne i alt fra wraps med dansk gris til en stenalder-sandwich med salat og low crab dressing. Er du i burgerhumør, så tag en dyb indånding og glæd dig over, at Eatlow også har saftige brugere på menuen. En burger hos Eatlow er dog sundere og mere mættende end mange andre.

”Keep it simple” med en masser af velsmag
Caspers, Algade 55, 9000 Aalborg

Hos Caspers siger de, at man kan leve sundt på en fed måde, og det afspejler deres appetitlige menukort. Hos Caspers laver de smagfuld mad og drikke, som frembringer brede smil – også på de kolde og kedelige mandage! Du kan vælge mellem sprøde toasts, frisk juice eller kaffe og lækre salater. Blandt vores livsretter er ”bird bird” med kylling, kalkunbacon, avocado, baby spinat og wasabicreme. Det delikate madsted evner en god madforståelse, lækre råvarer og så mestrer de, at lidt også kan være godt. Takeaway kræver hurtig mad, men også hurtige beslutninger, når du skal videre på farten. Derfor er menukortet simpelt og overskueligt. Ifølge ejerne bag Caspers er det ikke kompliceret at leve sundt, og derfor laver de sund kost, som er helt nede på jorden. Hertil tager det grønne takeaway- sted udgangspunkt i ti officielle kostråd fra sundhedsstyrelsen, for som de siger: ”De søde har det sjovere, og de sunde lever længere.”

Appetitligt, autentisk og alletiders
Chop’n wok, Reberbansgade 12, 9000 Aalborg

Er du træt af de traditionelle fastfoodtyper, som burger og pizza? Spice din dag op med et måltid fra Chop’n wok. Vi garanterer, at det ikke bliver en kedelig oplevelse. Det hyggelige madsted er ikke krydderiforskrækket, og det sætter vi kæmpe pris på! Hos Chop’n wok er der mulighed for, at smage på nye og ekstraordinære retter. Prøv bare Pad Kra Pow, kafta kødboller eller orientalsk bøf stroganoff. Vil du hellere have noget mad, som dine smagsløg er bekendt med, så serverer det autentiske takeaway-sted også stegt kylling og boller i karry. Chop’n wok’s venlige personale står ved kødgryderne hele dagen, så maden altid er frisklavet og klar til, når du kommer forbi! Hvis du har lyst til at smage på de forskellige retter, så giver personalet gerne smagsprøver! Chop’n wok er et sundt alternativ, hvis du har lyst til nem og lækker frokost eller aftensmad. Alt maden er 100 procent friturefri, og vi er fan med stort f!

DEL
Madglad og rejselysten nordjyde, som har en svaghed for sprøde stenovnspizzaer og pastaretter, hvor parmesanost er en selvfølge! Kæmpe fan af tapasaftener med et godt glas rødvin og elsker at smage på mad fra alle verdens hjørner. Studerer Kommunikation og digitale Medier på Aalborg Universitet.