Guide: Vi er vilde med de mange små retter, hvor kun fantasien sætter grænser. Vi har fundet 6 skønne steder i Aalborg, som hylder den spanske favorit.

Gastronomi og deleretter
CANblau, Ved Stranden 5, 9000 Aalborg

Er du sulten, og længes du efter en bid af Spanien? Så er restaurant CANblau et glimrende forslag. Den spansk inspirerede restaurant tilbyder små, delikate retter, som du kan få både varme og kolde. Heriblandt sprøde cashewnødder, friterede røde rejer og grillet kalvemørbrad. Konceptet er enkelt. På ægte spansk manér, kan du bestille en række forskellige tapas fra menukortet, hvor du vælger de retter, som falder i din smag. Vi ved dog, at det kan være svært at vælge mellem de mange lækre muligheder. Derfor er vi glade for, at CANblau anbefaler, at du vælger 3-4 retter per person. Hos det skønne madsted anser de tapas for en social spise. Det er derfor oplagt at dele retterne ved bordet, hvilket også bidrager til den hyggelige stemning. Spisestedet giver dig en bred vifte af forskellige smags- og sanseindtryk fra det spanske køkken. CANblau har respekt for gode råvarer og ser madlavning som en kunst, hvor både velsmag og æstetik er i fokus.

Tapas fra hele verden
PINGVIN, Adelgade 12, 9000 Aalborg

Hos restaurant PINGVIN har de håndplukket en række delikate og små retter fra køkkener rundt omkring i verden. Derfor har spisestedet et verdenstapas-koncept, hvor du kan smage på tapastallerkner fra alle verdens hjørner – men selvfølgelig altid med deres eget lille PINGVIN twist. Hos madstedet får du muligheden for at sammensætte din helt personlige tapastallerken med 3, 4, 6 eller 8 forskellige slags tapas. Som noget ekstra lækkert, så serveres alle tapastallerkner med en frisk salat og sprødt brød. PINGVIN’s menukort er inddelt efter: til lands, til vands og i luften, og der er mange valgmuligheder under hver kategori. Til den søde tand, tilbyder PINGVIN også dessert-tapas – og vi anbefaler den fyldige chokoladekage med skovbærcreme. Restauranten har også frokost tilbud, hvor du kan få alt fra deres quick tapas til en frokost deluxe menu. Vi tør godt love, at PINGVIN har noget for enhver smag.

Catalansk tapas
Vino Y Pintxos, Boulevarden 38, 9000 Aalborg

Få en varm velkomst hos Vino Y Pintxos, som har en passion for god vin, tapas og livsnyderi. Stedet har udvalgt forskellige tapas med inspiration fra Catalonien. Den lille, men hyggelige tapas og vinbar kræser om dine smagsløg med små retter såsom grillstegt chorizo, dadler svøbt i bacon og pimentos med auberginecreme. Du kan også smage på deres skønne tapas-brunch eller afprøve stedets ”Vinos planke”, som gemmer på hele 10 forskellige smagsoplevelser. Vino Y Pintxos efterlever filosofien om: ”Ingen tapas uden et lækkert glas vin”, og derfor sørger stedet for en komplet oplevelse, hvor du bliver præcenteret for en række forskellige catalanske vine, som passer til dit valg af tapas. Hver mandag og tirsdag kan du booke det hyggelige sted til møder eller arrangementer, hvor Vino Y Pintxos sørger for en dejlig tapas-buffet og dertilhørende vin, alt efter dine præferencer.

Tapas i hjemlige omgivelser
FANDANKO, Gammel Gugvej 19, 9000 Aalborg

Har du lyst til tapas på terrassen? Hverdagen kan være travl, og det har de tænkt på hos FANDANKO. Derfor tilbyder stedet lækker takeaway med et væld af skønne specialiteter og delikatesser. Hylderne er fyldte med lækre marmelader, kvalitetschokolader, oste og meget mere. Derudover kan vi anbefale deres sommer-tapas med hele tyv dejlige retter. Heriblandt en ret, som består af hjemmerøget unghanebryst med syltede rabarber og brøndkarse dip. FANDANKO er et innovativt takeaway- sted, som sætter en dyd i at eksperimentere og kombinere forskellige råvarer. Derfor bliver deres populære ”tapas2go” løbende skiftet ud med nye og velsmagende små retter. Stedet tilbyder også en dele-menu med hele 9 forskellige delikatesser, hvor du blandt andet kan dele en friteret svamperisotto med en, du holder af. Som noget nyt får du stedets hjemmelavede is med, når du bestiller en dele-menu. FANDANKO repræsenterer hurtig mad med masser af velsmag.

Portugisiske vine og mætte maver
Douro Wine Bar, Danmarksgade 49, 9000 Aalborg 

Træd ind hos Douro Wine Bar og mærk en autentisk stemning af sydlandsk sommeridyl. Nyd et glas portugisisk vin, som bringer minder fra de varme aftener hos den lokale vinbonde i det sydlige Europa. Daniel og Stig, som er indehaverne af Douro Wine Bar, sætter en dyd i at fortælle og præsentere dig for et utal af portugisiske vine. Hos Douro Wine Bar er vinen i fokus, men til at supplere din vinoplevelse, tilbyder den stemningsfyldte vinbar en traditionel og lækker tapastallerken. Vi er især vilde med deres andepaté med portvinsgelé, som passer perfekt til de portugisiske omgivelser. Derudover består deres tapas blandt andet af forskellige unika-oste, røget okseinderlår og fyldte peberfrugter. Hvis du er lækkersulen, så kan du smage ”Pastel de Nata”, som er en portugisisk kage bestående af en skøn æggecreme i en luftig butterdejsskål. Douro Wine Bar tager dig tilbage til sydens sol og forkæler dine smagsløg.

Tapas til picnicturen
Bistro V, Toldbod Pl. 2, 9000 Aalborg

Skal din næste tapas nydes i solskinsvejret? Så er Bistro V et besøg værd. I sommermånederne pakker Bistro V din næste picnickurv, som ideholder en god portion forkælelse for to personer. Kurven består af et lækkert udvalg af Bistro V’s tapas, som indeholder små retter med både kød, fisk, ost og lækkert brød. Med i kurven får du selvfølgelig en flaske hvid, rosé eller rødvin. Et stenkast fra Bistro V ligger den idylliske Slotspark, hvor I kan nyde jeres picnic i grønne omgivelser. Når weekenden melder sig, så tilbyder Bistro V også en takeaway weekend-tapas, som består af 8 velsmagende retter inklusiv brød og dessert. Bistro V er beliggende ud til Aalborgs havnefront, hvor du med fordel kan nyde den smukke udsigt, imens du får serveret hotdogs i ”gourmetstyle” eller ”moules frites”, som består af dampede blåmuslinger i egen suppe med fritter og aioli – det smager himmelsk! Bistro V gør dig sommerglad.

DEL
Madglad og rejselysten nordjyde, som har en svaghed for sprøde stenovnspizzaer og pastaretter, hvor parmesanost er en selvfølge! Kæmpe fan af tapasaftener med et godt glas rødvin og elsker at smage på mad fra alle verdens hjørner. Studerer Kommunikation og digitale Medier på Aalborg Universitet.