Pixabay

Guide: En aften med billig øl, godt værtskab og livemusik slår sjældent fejl. Vi giver dig her vores bud på seks autentiske værtshuse, som byder indenfor til en hyggelig stund med vennerne.

Meget mere Jam
Café Frederiksberg, Hadsundvej 1B, 9000 Aalborg

Café Frederiksberg er med sine 118 år på bagen et af Aalborgs ældste værtshuse. Bevæger du dig inden for de sorte døre, får du hurtigt en fornemmelse af værtshusets historie. Væggene er nemlig udsmykket med nostalgiske minder. Et af de meste kendte er en flaskepost, som blev gemt under værtshusets gulvbrædder og først blev fundet 70 år efter, at en tidligere tjener havde placeret den. Ud over at kalde sig et af Aalborgs ældste værtshuse, kan Café Frederiksberg også prale af at være Aalborgs største. Med sine store lokaler fyldes værtshuset hver torsdag klokken 21.30 med BluesJam, hvor du kan opleve både lokale og kunstnere fra andre byer, der med polerede instrumenter, fyrer den af på værtshusets intime scene. Café Frederiksberg er dog meget mere end Blues og nostalgiske minder. Om dagen kan du nyde et stykke smørrebrød, og kommer du mellem klokken 16 og 18, byder værtshuset på en iskold fyraftensbajer til 10 kroner.

Aalborgs ældste værtshus
Café Alpha, Jens Bangs Gade 8, 9000 Aalborg

Gemt mellem små sidegader ligger Aalborgs ældste værtshus, Café Alpha. Værtshuset åbnede dørene i 1899, som en café for de tørstige og sultne sjæle. Senere droppede stedet serveringen, men til gengæld beholdte værtshuset askebægere på bordene, og Café Alpha lever dermed stadig op til at være et værtshus i sin mest autentiske betydning. I dag er autenticiteten og værtshusets historie heller ikke til at tage fejl af. Væggene er udsmykket med billeder helt tilbage fra åbningsdagen, og de afspejler intet mindre end livsglæde, venskab og gode dage. Kommer du til værtshuset en lørdag, kan du få lov at høre livemusik fra lokale navne så autentiske som Daniel, Martin eller Morten, og ønsker du Hvalen Hvalborg med Shu-bi-dua, er det ikke utænkeligt, at værtshusets stamgæster bryder ud i sang. Hvis det nærmere er ganen end ørene, der trænger, kan du nyde en Albani Classic, som er Café Alphas mest eftertragtet drikkevare.

Papegøjen Polly
Café Pollys, Maren Turis Gade 4, 9000 Aalborg

Midt på en af Bispengades små sidegade står et værtshus med gul facade og store billeder af en rød papegøje. Øverst på facaden hænger et stort, grøn skilt, som afslører navnet Café Pollys. Som det første indtryk indikerer, er dette ikke stedet for dig, hvis du ikke bryder dig om eksotiske lande. Indenfor mødes du nemlig af utallige billeder af en rød papegøje, som pryder værtshusets beigefarvede vægge, og fyldige grønne planter i vindueskammene, der tilsammen udgør en eksotisk stemning. Og lige som så mange andre eksotiske steder i verden, tilbyder Café Pollys også en iskold øl, som kan køle dig ned efter en lang, stresset dag. Kommer du til værtshuset klokken 16 på en hverdag, eller en lørdag klokken 14, er der mulighed for at afprøve dit held med terninger. Her kan du nemlig rafle om prisen på din øl, og du kan faktisk ikke tabe, da du højst betaler øllens oprindelige pris på 18 kroner.

Flere nationaliteter samlet et sted
John Bulls Pub, Østeraagade 20, 9000 Aalborg

Aalborg er kendt for sin flotte havnefront, som med sin friske vind, udsigt til fjorden og et hav af bænke, sætter rammerne for et godt sted at nyde en medbragt øl sammen med en ven. Vil du hellere have øllen serveret iskold, behøver du ikke gå på kompromis med omgivelserne. På Østeraagade finder du nemlig John Bulls Pub, hvor der er rig mulighed for at sidde udenfor og nyde udsigten til havnen, mens du drikker en kold fadøl og drømmer dig væk til krydstogtsferier. Det brede udvalg af øl kan måske også være med til at inspirere til næste ferie. Værtshuset giver dig nemlig chancen for at besøge forskellige nationaliteter på en enkel aften: Om det er The Honey Thief, som giver dig en tår af Skotland, eller en Westmalle Abby, der smager af mere fra Belgien. John Bulls Pub sætter ingen grænser. Du kan også vælge at få en smag af Mexico, Tyskland, Danmark, Holland og England.

Fest, sang og glade dage
Mallorca bar, John F Kennedys Plads 2, 9000 Aalborg

Kalenderen skriver foråret 1969, og Vagn Nørgaard er taget på ferie til Mallorca. Her forelsker han sig i værtshusenes billige priser, imødekommende bartendere og sprudlende livsglæde. Vagn gribes af drømmen om at opstarte et tilsvarende koncept i Danmark og afbryder derfor sin rejse for at tage tilbage til Danmark. Seks måneder senere grundlægges Mallorca Bar i Aalborg, og vi må sige, at konceptet stadig holder stik. De brune vægge bidrager til en intens værtshusstemning, og dresscoden er ikkeeksisterende. Gæster ankommer både i slips og klipklapper, og stilen afspejler, at alle er velkomne. Om du har taget de fine klæder på eller lige er stået op. Lige som stemningen afspejler værtshusets billige priser også, at det mallorcanske koncept stadig lever. Spørger du i baren, kan du nemlig få serveret en snaps til 17 kroner. Og skal du bruge en øl til at skylle ned med, er prisen også kun 17 kroner.

Fodbold og mandehørm
Bar Røv, Vesterbro 66, 9000 Aalborg

Leder du efter et sted uden for Jomfru Ane Gade, hvor du og dine venner kan sparke forfesten i gang, kan I med fordel bevæge jer ned på værtshuset, Bar Røv. Som navnet hentyder, boomer stemningen af mandehørm, og stedets entusiasme for fodbold er ikke til at tage fejl af. På Bar Røv får du muligheden for at se kampe fra Premier League, Superligaen, Serie A samt La Liga, og hvis Aalborgs egne drenge spiller på hjemmebane før værtshusets åbningstid, så åbner de gerne dørene før. Med fodbold på skærmen hører sig ofte alkohol til, og det har Bar Røv forstået. Værtshusets priser er meget rimelige med en øl til 18 kroner og shots til en 10’er. De gode priser giver dig muligheden for at få en billig aften, hvor pungen ikke nødvendigvis er tom, når du kommer hjem. Med sin centrale placering på Vesterbro sparer du og dine venner også taxaen, hvis I ikke er klar til at tage hjem, når værtshuset lukker.

DEL
Pernilla Abildtrup
Integreret vestjyde, der sjældent bevæger sig udenfor sin dør uden først at have drukket en stor kop kaffe med et lille skvis mælk. Er specialiseret i at lave alt-godt-fra-køleskabet under dæknavnet lasagne og spiser det gerne med en billig rødvin eller et stort glas kærnemælk. Studerer Analytisk Journalistik på Aarhus Universitet.